Sportmassage

Sportmassage is een intensieve en krachtige massage met extra aandacht voor de spieren. Met diepe en stevige massagetechnieken wordt de doorbloeding verbeterd, vastzittend bindweefsel losgemaakt en spierknopen verwijderd.

Als u veel sport, kunt u te maken krijgen met blessures of  overbelaste spieren. Sportmassage is bedoeld om de lichamelijke conditie te verbeteren, ter preventie van blessures en om eventuele blessures sneller te laten herstellen. Wij kunnen de massages integreren in uw trainingsschema.

Sportmassage is echter niet alleen voor sporters. Het is tevens geschikt voor mensen die lichamelijk zwaar werk verrichten of eentonig werk beoefenen. Als u bijvoorbeeld langdurig in dezelfde houding achter de computer zit, kunt u ook te maken krijgen met overbelaste spieren.

Als u voor de eerste keer komt voor een sportmassage zal er een korte intake plaatsvinden. Dit gaat niet van uw behandeltijd af. Tijdens de intake kunt u aangeven of u specifieke klachten of blessures heeft. Ook stellen wij u een aantal vragen om tot een doeltreffende en verantwoorde behandeling te komen.

Combinatie stoomcabine + sportmassage

Als uw spieren overbelast zijn, kan een sportmassage u helpen bij het herstel. U kunt het herstel optimaliseren door de sportmassage te combineren met een stoombad voorafgaand aan de massage. De warmte van de stoom zorgt ervoor dat de spieren beter doorbloed raken waardoor de spanning in uw spieren wordt verlicht. Daarnaast heeft het een gunstige invloed op uw lichaam, zowel aan de oppervlakte (zuiveren van de huidporiën) als dieper (pijn in de botten en gewrichten).

Samengevat, een sportmassage:

  • Verhoogt de bloedtoevoer in de spieren waardoor de afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd
  • Vermindert de spierspanning
  • Vermindert de pijnklachten
  • Zorgt voor een verbetering van de bewegelijkheid
  • Zorgt ervoor dat je het lichaam optimaal in staat stelt om het herstel te bevorderen
© Copyright 2022 - Studioangelo